Італійський паску «Pannetone»
(покроковий рецепт з фото)
Італійський паску "паннетоне" - відмінний варіант урізноманітнити великодній стіл. Випічка виходить смачна, ароматна і дуже повітряна! неодмінно спробуйте!
Приготування паски "паннетоне" може здатися занадто довгим і складним, але насправді рецепт простий, але вимагає дотримання всіх рекомендацій, які дані в покрокової інструкції. Рекомендую не боятися складнощів і приготувати цей чудовий паску!
- Вода - 93 мілілітрів
- Цукровий пісок - 70 грам
- Борошно пшеничне - 240 грам (вищий сорт)
- Сіль - 3 грами
- Ізюм - 50 грам
- Цукати - 50 грам
- Вершкове масло - 85 грам
- Яйця - 3 штуки(1 ціле яйце і 2 жовтка)
- Cedra - 2 Ст. Ложки (лимона, апельсина, лайма)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Мед - 1 Чайна ложка

Підготуйте інгредієнти.

Влийте в чашу воду, додайте сухі дріжджі, 5 грам цукру від загальної кількості, жебрацтво 45 грам борошна і замісити опару.

Накрийте плівкою, приберіть в тепле місце на 30-40 хвилин для бродіння.

Викладіть в миску 25 грам м'якого вершкового масла і додайте 15 грам цукру.

Вбийте одне яйце і збийте вінчиком.

Додайте підійшла опару і 70 грам просіяного борошна.

Добре розмішайте, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 3-4 годину.

Промийте ізюм і замочіть в коньяку, накрийте плівкою і залиште для набухання.

Обімніть тісто в процесі бродіння.

У ємність для збивання викладіть 50 грам м'якого вершкового масла і 50 грам цукрового піску.

Збийте масло з цукром в пухку масу.

Додайте два жовтки і знову збийте.

Додайте в цю масу цедру лимона, апельсина, лайма, ванільний цукор і сіль.

Перекладіть цю ароматну масу в тісто.

Жебрацтво 125 грам борошна, замініть насадку міксера на насадку для тіста.

Спочатку умішайте борошно силіконової лопаткою.

Потім вимішуйте міксером в два прийоми по 10 хвилин, з п'ятихвилинним перервою між вимішуванням.

Всипте до вимішати тісто родзинки, цукати і знову вимісіть міксером.

Змастіть робочу поверхню столу рослинним маслом, викладіть тісто і зробіть додавання "в конверт" з чотирьох сторін, перекладіть тісто в чисту миску для збільшення обсягу в 2 рази, на це піде 2-2, 5 годину.

Знову викладіть тісто на робочу поверхню столу, смазаную рослинним маслом, розділи 2 рівні частини вагою приблизно 320 грам, округлятимете.

Перекладіть тісто в формочки розміром 9х9 см. Накрийте плівкою і залиште на расстойку на 2 годину. Перша година тісто має провести під плівкою.

Другий чай вистоювання проводите без плівки. Потім зробіть хрестоподібний розріз верху паски, обережно відігніть краю надрізу і покладіть всередину по маленькому шматочку вершкового масла.

Випікайте паски при температурі 170 градусів протягом 35 хвилин, готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.

Паски рекомендується остуджувати "догори ногами", щоб зберегти його пишну структуру, для цього біля основи проткніть паску дерев'яною шпажкою і підвісьте, наприклад, ось так. Остуджують приблизно 6 годин.

Далі можна звільнити паски від паперової форми, залишити в такому вигляді, або присипати цукровою пудрою.

Паски можна прикрасити цукровою глазур'ю і посипанням.

Італійський паску "паннетоне" готовий. Світлого Великодня!