Рецепт Італійський паску «Pannetone» фото

Італійський паску «Pannetone»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Пасха
Випічка

Італійський паску "паннетоне" - відмінний варіант урізноманітнити великодній стіл. Випічка виходить смачна, ароматна і дуже повітряна! неодмінно спробуйте!

Приготування паски "паннетоне" може здатися занадто довгим і складним, але насправді рецепт простий, але вимагає дотримання всіх рекомендацій, які дані в покрокової інструкції. Рекомендую не боятися складнощів і приготувати цей чудовий паску!

  • Вода - 93 мілілітрів
  • Цукровий пісок - 70 грам
  • Борошно пшеничне - 240 грам (вищий сорт)
  • Сіль - 3 грами
  • Ізюм - 50 грам
  • Цукати - 50 грам
  • Вершкове масло - 85 грам
  • Яйця - 3 штуки(1 ціле яйце і 2 жовтка)
  • Cedra - 2 Ст. Ложки (лимона, апельсина, лайма)
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Мед - 1 Чайна ложка
італійський паску
Підготуйте інгредієнти.
італійський паску
Влийте в чашу воду, додайте сухі дріжджі, 5 грам цукру від загальної кількості, жебрацтво 45 грам борошна і замісити опару.
італійський паску
Накрийте плівкою, приберіть в тепле місце на 30-40 хвилин для бродіння.
італійський паску
Викладіть в миску 25 грам м'якого вершкового масла і додайте 15 грам цукру.
італійський паску
Вбийте одне яйце і збийте вінчиком.
італійський паску
Додайте підійшла опару і 70 грам просіяного борошна.
італійський паску
Добре розмішайте, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 3-4 годину.
італійський паску
Промийте ізюм і замочіть в коньяку, накрийте плівкою і залиште для набухання.
італійський паску
Обімніть тісто в процесі бродіння.
італійський паску
У ємність для збивання викладіть 50 грам м'якого вершкового масла і 50 грам цукрового піску.
італійський паску
Збийте масло з цукром в пухку масу.
італійський паску
Додайте два жовтки і знову збийте.
італійський паску
Додайте в цю масу цедру лимона, апельсина, лайма, ванільний цукор і сіль.
італійський паску
Перекладіть цю ароматну масу в тісто.
італійський паску
Жебрацтво 125 грам борошна, замініть насадку міксера на насадку для тіста.
італійський паску
Спочатку умішайте борошно силіконової лопаткою.
італійський паску
Потім вимішуйте міксером в два прийоми по 10 хвилин, з п'ятихвилинним перервою між вимішуванням.
італійський паску
Всипте до вимішати тісто родзинки, цукати і знову вимісіть міксером.
італійський паску
Змастіть робочу поверхню столу рослинним маслом, викладіть тісто і зробіть додавання "в конверт" з чотирьох сторін, перекладіть тісто в чисту миску для збільшення обсягу в 2 рази, на це піде 2-2, 5 годину.
італійський паску
Знову викладіть тісто на робочу поверхню столу, смазаную рослинним маслом, розділи 2 рівні частини вагою приблизно 320 грам, округлятимете.
італійський паску
Перекладіть тісто в формочки розміром 9х9 см. Накрийте плівкою і залиште на расстойку на 2 годину. Перша година тісто має провести під плівкою.
італійський паску
Другий чай вистоювання проводите без плівки. Потім зробіть хрестоподібний розріз верху паски, обережно відігніть краю надрізу і покладіть всередину по маленькому шматочку вершкового масла.
італійський паску
Випікайте паски при температурі 170 градусів протягом 35 хвилин, готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.
італійський паску
Паски рекомендується остуджувати "догори ногами", щоб зберегти його пишну структуру, для цього біля основи проткніть паску дерев'яною шпажкою і підвісьте, наприклад, ось так. Остуджують приблизно 6 годин.
італійський паску
Далі можна звільнити паски від паперової форми, залишити в такому вигляді, або присипати цукровою пудрою.
італійський паску
Паски можна прикрасити цукровою глазур'ю і посипанням.
італійський паску
Італійський паску "паннетоне" готовий. Світлого Великодня!

Схожі рецепти