Хачапурі швидкий
(покроковий рецепт з фото)
Іноді так закрутив протягом дня, що готувати довго немає сил. Тоді на допомогу приходять швидкі рецепти. Деякі з них дуже смачні і цілком можуть використовуватися в щоденному раціоні.
Наприклад, я була дуже рада, коли дізналася про те, як приготувати хачапурі швидкий на сковороді (або по-іншому - ледачі хачапурі). Випічка цілком замінить собою хліб, особливо якщо ви збираєтеся подавати грузинські страви. Єдине, на що піде певну кількість часу, це заміс тесту. Загальна приготування займе близько 30-40 хвилин.
- Борошно - 500 грам
- Сир сулугуні - 200 грам (або бринза)
- Кефір - 230 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Зелень - 1 пучок
- Чорний мелений перець - За смаком
- Вершкове масло - За смаком

Борошно змішайте з кефіром, маслом, яйцем, розпушувачем, сіллю і цукром.

Замішайте тісто. Зробіть з нього кулю.

Зробіть начинку. Для натріть на тертці сир і подрібніть зелень. Посоліть і поперчіть інгредієнти.

З тіста зробіть 13-15 lepjoşek. У центр кожної покладіть по 2 ст. Ложки начинки.

Краї кожної коржі защіпніте в центрі, зробивши такий своєрідний мішечок.

Потім знову розкачайте отримані "мішечки" в коржик (приблизно 3 см. Товщиною).

Смажте хачапурі в розігрітій олії по 3 хвилини з кожного боку. Готові вироби змастіть вершковим маслом.