Гарбузовий суп з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
В цьому супі з'єдналися на перший погляд незвичайні продукти: яблуко і бекон, гарбуз… Але з першої ложкою ви відчуєте симпатію до цього пряного і густому супу. Дивіться мій рецепт, пробуйте!
Сьогодні я розповім вам, як приготувати гарбузовий суп з яблуками. Це незвично і смачно. Суп має яскравий фруктово-пряний смак, осінній і зігріваючий аромат. Для супу я купила сирої бекон, але ще більш цікавий смак буде при смаженні сирокопченого. Пробуйте і діліться враженнями! хай щастить!
- Гарбуз - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Морква - 1 штука
- Картопля - 1-2 штук
- Вершкове масло - 30 грам
- Овочевий бульйон - 300-400 мілілітрів
- Бекон - 100 грам
- Яблука - 1-2 штук (якщо великі, то одне яблуко)
- Вершки - 50 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Орегано - За смаком
- Петрушка - За смаком
- Гарбузове насіння - 15 За смаком
- Крем - 50 грам
- Гарбузове або оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка (для яблук)

Підготуйте продукти. Очистіть всі овочі від шкірки, у гарбуза зріжте внутрішній волокнистий край. Четверту частину гарбуза поріжте маленькими кубиками, решту - крупно.

Поріжте крупно цибулю, часник, морква.

У антипригарной каструлі розтопіть шматочок вершкового масла і обсмажте на сильному вогні овочі. Після влийте овочевий бульйон, посоліть трохи і варіть суп 20-25 хвилин.

Бекон поріжте шматочками, розмір на ваш розсуд, обсмажте на сухій сковороді з сіллю і перцем меленим чорним. Можна додати меленого каенского перцю, якщо любите гостреньке.

З яблука зніміть шкірку, видаліть серцевину. Якщо яблука невеликі, то візьміть дві штуки. Поріжте кубиками і обдайте лимонним соком, щоб не потемніли.

На жиру від смаження бекону і гарбузовому маслі обсмажте гарбуз і яблука до готовності. В кінці додайте гарбузове насіння і хвилинку підрум'яньте їх.

Коли овочі будуть готові, зніміть каструлю з вогню. Занурювальним блендером пюріруйте суп.

Додайте спеції, зелень, вершки. Перемішайте.

Розлийте суп по тарілочках, додайте смажені шматочки бекону, яблука і гарбуз. Покладіть по ложечці сметани і подайте до столу. Смачного!