Гарбузовий пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Це справжнісінький осінній пиріг! Він всім своїм виглядом, ароматом, кольором і смаком говорить про прекрасне восени, коли хочеться взяти плед і шматочок солодкого пирога з гарячою чашкою чаю…
Сьогодні я хочу розповісти, як приготувати гарбузовий пиріг з яблуками. Цей пиріг сподобається любителям "вологих" пироги, він не схожий на бісквіт. Він соковитий, смачний, гарбуз настільки солодка і ароматна, що не варто навіть додавати ванілін або інші ароматизатори. Обов'язково спробуйте приготувати гарбузовий пиріг з яблуками!
- Гарбуз - 500 грам
- Яблуко - 2-3 штук
- Розпушувач тіста - 1, 5 чайних ложки (з гіркою. Можна взяти 2)
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 100 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Борошно - 2, 5-3 склянки

Підготуйте продукти для пирога. Очистіть гарбуз від шкірки і внутрішнього краю. Нам потрібно 500 грам вже підготовленої очищеної гарбуза.

Поріжте гарбуз шматочками, помістіть в чашу блендера і перетворите в пюре.

Додайте до гарбузі молоко, яйце і цукор. Перемішайте.

Борошно змішайте з розпушувачем. Всипати до гарбузі невеликими порціями. Ретельно розмішуйте тісто.

Кількість борошна - приблизно 2, 5 склянки. Консистенція тіста середня, не варто занадто крутим його робити, щоб ніжніше вийшов пиріг.

Форму для випікання застеліть пергаментом, змастіть будь-яким кондитерським жиром або рослинним маслом. Розподіліть тісто. Яблука вимийте, видаліть серцевини, поріжте часточками. Вставте яблука, вдавлюючи трохи в тісто.

Надішліть пиріг в гарячу духовку на 40-45 хвилин, температура - 200-220 градусів. Готовність пирога перевірте зубочисткою. Тісто тягнуться не повинно, але і з легкістю входити як в бісквіт не буде. Також про готовність вам скаже казковий гарбузовий аромат! остудіть пиріг, посипте цукровою пудрою або полийте медом. Приємного!