Гарбузовий смузі
(покроковий рецепт з фото)
Осінній смузі з гарбуза неймовірно смачний і ароматний, їм можна з легкістю замінити латте або капучино, якщо ви хочете відязикатися від кави. Рідні обов'язково оцінять пряний смак напою!
Якщо ви заздалегідь приготуєте гарбузове пюре, відварити і Пюріровать очищені шматочки плода, то з такою заготовки з легкістю зможете створити не тільки смачні страви, але і ароматні напої, наприклад, SMUZ. Не забудьте додати трохи кориці і присипати густий напій подрібненої крихтою пісочного печива, щоб його смак став пряним, як у пряженого молока.
- Гарбузове пюре - 5-6 Ст. Ложок
- Молоко - 300 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Кориця мелена - 0, 25 чайних ложки
- Печиво пісочне - 2-3 штук

Підготуйте зазначені інгредієнти.

Попередньо відваріть в невеликій кількості рідини гарбузову нарізку і отпюріруйте. За бажанням частина гарбузового пюре можна заморозити і готувати на його основі нові смузі в майбутньому, воно вже буде охолодженим. Викладіть пюре з гарбуза в чашу блендера.

Всипте цукровий пісок. Можна замінити його квітковим медом будь-якого сорту, тільки не гречаного - він трохи гірчить і додасть гіркуватий присмак самому напою.

Влийте молоко будь-якої жирності і всипте мелену корицю. Якщо ви готуєте теплий смузі, то молоко підігрійте, але не до кипіння і навпаки - для холодного напою молоко охолодіть в холодильнику.

Збийте все в чаші блендера приблизно 1-2 хвилини, використовуючи пульсуючий режим. Розлийте приготований гарбузовий смузі в стакани або чашки.

Акуратно розкришите пісочне печиво в пакеті або в руках, присипте пісочної крихтою напій зверху в ємностях. По бажанню - вставте в стакани соломку або вафельні трубочки з начинкою. Подайте гарбузовий смузі до столу, скликавши рідних.