Гарбузовий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування гарбузового кексу. Усередині гарбузовий кекс виходить розсипчастим і яскравого жовтого кольору, смак у нього - ніжний.
Після приготування гарбузового кексу він навіть на наступний день залишається свіжим і не черствіє. Виходить дуже смачним.
- Гарбуз (м'якоть) - 400 грам
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 1, 75 склянки
- Рослинна олія - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Цедра лимону - 0, 5 штуки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Мелена гвоздика - 1/4 чайних ложки
- Запашний перець - 1/4 чайних ложки (на любителя)
- Горіх мелений горіх - 1/4 чайних ложки
- Вершкове масло - 100 грам

1. Гарбуз очищаємо від шкірки і великими кубиками її нарізаємо. Загорнемо все в фольгу, для м'якості запекти в духовці. Також можна відварювати у воді. Потім воду злити. Наріжемо ще трохи гарбуза.

2. Гарбуз розминаємо виделкою в пюре. Можна додавати трохи води (якщо суха гарбуз). Консистенція повинна вийти дитячого пюре.

3. Яйця розбиваємо в миску, додаємо цукор і збиваємо міксером. Додамо сюди масло і пюре з гарбуза. Збиваємо знову.

4. Додамо борошна, мускатний горіх, запашний перець, гвоздику, корицю, цедру апельсина або лимона, розпушувач і сіль. Все збиваємо. Тепер додамо гарбуз, нарізану маленькими кубиками. Ложкою перемішаємо.

5. Маслом змажемо форму для запікання. Потім в неї викладаємо тісто. Відправляємо в розігріту духовку (температура 180 градусів), запікаємо до готовності.

6. Потім виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути, розрізаємо і подаємо.