Фарш
(покроковий рецепт з фото)
Фарш завжди роблю сама, мелю м'ясо будинку - тому не переживаю з приводу складу і свіжості приготованого фаршу. Додаю самодельно перемішані спеції.
М'ясо порізати на шматки і перемолоти в м'ясорубці. У фарш додати яйце, сіль, перець, булку, замоченную в молоці, суміш прянощів. Все перемішати. З фаршу можна готувати котлети, зрази, їжачки, використовувати як начинку для фарширування овочів.
- Яловичина - 500 грам (можна навпіл зі свининою )
- Яйце - 1 штука
- Наречена - 3-4 скибочок
- Сіль, перець - - За смаком
- Цибулини - 2 штуки
- Молоко - 0, 5 склянки
- Суміш спецій - - За смаком (по бажанню, в банку змішайте подрібнені: гвоздику, білий перець, чебрець, лавровий лист, мускатний, майоран)

1. Приготуйте всі необхідні продукти.

2. М'ясо очистите від плівок, поріжте на шматки, пропустіть через м'ясорубку. Через м'ясорубку пропустіть також очищені цибулини. Потім вбийте в фарш яйце, приправити сіллю, поперчіть, якщо вважаєте за потрібне або того вимагає блюдо, додайте спеції.

3. Булку замочіть в молоці. Для цього відмінно підійде вчорашній хліб.

4. Розмочену булку додайте у фарш.

5. Фарш з булкою і іншими інгредієнтами гарненько перемішайте.

6. Фарш готовий!