Фарш, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, треба було назвати це блюдо "фальшивий заєць" і тоді ті, кому за 40, згадали б радянські кулінарні магазини. Мені подобалося, і я часто готую вдома такий м'ясний хлібець.
Цим рецептом я користуюся вже давно, в нашій родині страва дуже популярно. Його можна їсти і гарячим, і подавати як холодну закуску, та й просто на бутерброд. Рецепт трохи відрізняється від класичного, але смак готового блюда відмінний. Спробуйте приготувати і не пошкодуєте.
Рецепт фаршу запеченого в духовці наступний:
1. Дрібно нарізаємо копчене сало (можна перекрутити через м'ясорубку).
2. Цибулю чистимо і дрібно-дрібно шаткуємо.
3. Додаємо у фарш сало, кефір, цибуля, сіль, перець, спеції і гарненько вимішуємо.
4. Форму для запікання злегка змащуємо олією. Багато не треба - в процесі приготування буде виділятися сік.
5. Викладаємо у форму половину м'ясної маси.
6. Очищені варені яйця укладаємо по центру фаршу у формі.
7. Зверху викладаємо фарш, що залишився.
8. Змоченими у воді руками формуємо гарну поверхню у нашого вироби.
9. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 50 хвилин на рівень рівномірної випічки.
Якщо невтерпеж - можна спробувати шматочок відразу ж, як тільки страва запече. Я раджу вам набратися терпіння і дати цьому хлібці увібрати в себе весь той сік, який виділився в процесі запікання. М'ясо буде ніжне і соковите. Смачного!
- Фарш - 1 кілограм (фарш або свинячий, або 50/50 яловичина і свинина)
- Сало копчене - 100 грам
- Цибуля - 1 штука (велика)
- Кефір - 1 Склянка
- Яйця варені - 2-3 штук (можна і без них, але з ними красивіше:))
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець мелений - 2-3 Щепоток
- Спеції - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Рецепт фаршу запеченого в духовці наступний:
1. Дрібно нарізаємо копчене сало (можна перекрутити через м'ясорубку).
2. Цибулю чистимо і дрібно-дрібно шаткуємо.
3. Додаємо у фарш сало, кефір, цибуля, сіль, перець, спеції і гарненько вимішуємо.
4. Форму для запікання злегка змащуємо олією. Багато не треба - в процесі приготування буде виділятися сік.
5. Викладаємо у форму половину м'ясної маси.
6. Очищені варені яйця укладаємо по центру фаршу у формі.
7. Зверху викладаємо фарш, що залишився.
8. Змоченими у воді руками формуємо гарну поверхню у нашого вироби.
9. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 50 хвилин на рівень рівномірної випічки.
Якщо невтерпеж - можна спробувати шматочок відразу ж, як тільки страва запече. Я раджу вам набратися терпіння і дати цьому хлібці увібрати в себе весь той сік, який виділився в процесі запікання. М'ясо буде ніжне і соковите. Смачного!