Фарш з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте надати улюбленої страви з фаршу трохи новий смак - додайте в фарш гарбуз. Незвичний для нас фарш з гарбузом є класикою в Середній Азії, там його додають в манти і інші блюда.
Перш ніж розповісти вам, як приготувати фарш з гарбузом, я вам розповім про історію походження цього блюда. Як людям взагалі прийшла в голову ідея додавати в м'ясний фарш гарбуз? Відповідальність за достовірність інформації не відповідаю, але за однією з версій, яку я прочитав у книзі, гарбуз стали додавати в фарш з міркувань економії. Якщо зробити все правильно, то гарбуз в фарші не відчувається зовсім - здається, ніби це чисте м'ясо. А кількість фаршу збільшується. Тобто, замість 1 кг фаршу купуємо 750 г, а що залишилися 250 гр добираємо гарбузом. Економія!
Ну і, треба сказати, фарш з гарбузом виходить дійсно дуже смачним. Я додаю його в манти і пельмені, але теоретично з ним можна робити що завгодно - ті ж котлети смажити, наприклад.
Ну, а зараз - простий рецепт фаршу з гарбузом. Дуже простий!
1. М'якоть баранини (можна використовувати і свинину, але найкраще підходить саме баранина) за допомогою м'ясорубки або комбайна перетворюємо в фарш.
2. Цибуля чистий, дрібно нарізаємо.
3. М'якоть гарбуза натираємо на середній тертці.
4. Змішуємо м'ясний фарш, терту гарбуз, дрібно нарізану цибулю. Додаємо в суміш яйце, IRU, сіль і перець. Вимішуємо до консистенції гладкого фаршу.
Власне, от і все - фарш з гарбузом готовий до подальшого використання. Хай щастить!
- Баранина (м'якоть) - 800 грам
- Гарбуз - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Яйце - 1 штука
- Зіра (кмин) - 1, 5 чайних ложки
- Сіль, перець - - За смаком
Ну і, треба сказати, фарш з гарбузом виходить дійсно дуже смачним. Я додаю його в манти і пельмені, але теоретично з ним можна робити що завгодно - ті ж котлети смажити, наприклад.
Ну, а зараз - простий рецепт фаршу з гарбузом. Дуже простий!
1. М'якоть баранини (можна використовувати і свинину, але найкраще підходить саме баранина) за допомогою м'ясорубки або комбайна перетворюємо в фарш.
2. Цибуля чистий, дрібно нарізаємо.
3. М'якоть гарбуза натираємо на середній тертці.
4. Змішуємо м'ясний фарш, терту гарбуз, дрібно нарізану цибулю. Додаємо в суміш яйце, IRU, сіль і перець. Вимішуємо до консистенції гладкого фаршу.
Власне, от і все - фарш з гарбузом готовий до подальшого використання. Хай щастить!