Дуже простий кекс на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Вже багато років я готую повітряний кекс по одному і тому ж рецепту, пропоную вам ознайомитися з ним. Тут ви дізнаєтеся, як приготувати дуже простий кекс на кефірі швидко, смачно і легко!
Все геніальне просто, як і цей кекс. Вам достатньо лише змішати інгредієнти в правильній пропорції і спекти цю чудову випічку. Кефір зробить кекс повітряним, рослинне масло - вологим, а різні добавки (горіхи, сухофрукти, Мак і кришка) - апетитним і смачним. Не забудьте посипати кекс цукровою пудрою. Раджу вам використовувати силіконову форму для його приготування, але залізна теж підійде. Змастіть її рослинним маслом і застеліть пергаментом.
- Кефір 2, 5% - 1 Склянка
- Яйце - 3 штуки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 100 грам
- Цукор - 360 грам
- Борошно - 260 грам

1. Яйця збийте в пишну стійку піну, додайте до них цукор, збийте до розчинення цукру. Додайте кефір, рослинне масло і ваніль. Просійте борошно, додайте розпушувач і добре перемішайте.

2. Форму з отвором в середині змастіть рослинною олією, вилийте в неї тісто і відправте в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин, після чого виставте температуру 160 градусів і випікайте протягом 40 хвилин до готовності.

3. Остудіть кекс і посипте його цукровою пудрою. Смачного!