Домашній йогурт
(покроковий рецепт з фото)
Натуральний домашній йогурт дуже корисний. Подати його можна з ягодами і фруктами, можна доповнити смузі або медом. На основі натурального йогурту готують десерти, коктейлі і соуси.
Йогурт готують із сухої бактеріальної закваски так, як зазначено в рецепті або ж можна взяти готовий натуральний йогурт і його використовувати в якості закваски. Важливо! Закваска повинна бути свіжою. Якщо готуєте в йогуртниці, час сквашування 6 годин. Якщо йогурт залишаєте в теплі, без підтримки чіткої температури, час приготування збільшиться.
- Молоко - 1 літр
- Bakterialynaya стартер - 5 грам

1. Підготуємо свіже молоко і закваску.

2. Молоко кип'ятимо 3-5 хвилин, потім прибираємо з вогню і охолоджуємо до температури 36-38 градусів. Баночки для йогурту стерилізуємо.

3. Ложку теплого молока додаємо в баночку з закваскою, добре збовтувати і виливаємо в каструлю з теплим молоком.

4. Молоко з закваскою наливаємо в стерильні баночки або склянки і ставимо в йогуртницю. Накриваємо кришкою. Йогурт готується близько 6 годин. Якщо готуєте без йогуртниці, перелийте молоко в скляний посуд накрийте нещільно і залиште в теплі на 6-10 годин.

5. Як тільки йогурт приготувався виймаємо його з йогуртниці і охолоджуємо.

6. Готовий домашній йогурт подаємо з ягодами, шматочками фруктів або зі смузі, зберігаємо в холодильнику. Їжте на здоров'я.