Chanahi грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Чанахи - це традиційне кавказьке блюдо. Спочатку воно являє собою тушковану баранину з овочами, яку запікають у глиняних горщиках в печі або духовці. Тепер його готують по-різному.
Але в сучасній інтерпретації гаряче трохи видозмінюється. Наприклад, я пропоную вам дізнатися, як приготувати чанахи по-грузинськи зі свининою. Його навіть готують з куркою. Овочі використовуються самі звичайні. Цього разу я приготувала страву в каструлі, і вийшов більш рідкий варіант.
- Свинина - 500 грам
- Картопля - 700 грам
- Морква - 100 грам
- Ріпчаста цибуля - 100 грам
- Консервована квасоля - 500 грам
- Білі гриби - 10 грам (сушені)
- Томатна паста - 70 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Спеції - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок

Свинину наріжте невеликими кубиками. Обсмажте її в маслі до рум'яної скоринки.

Тепер наріжте картоплю. Обсмажте його в жирі, що залишився після м'яса в сковороді.

Окремо обсмажте в олії дрібно нарізану цибулю з натертою морквою.

Викладіть в каструлю м'ясо з картоплею. Залийте їх водою так, щоб інгредієнти були повністю покриті. Зробіть вогонь мінімальним.

На сухій сковороді обсмажте муку до ніжно-золотистого кольору.

Потім борошно розведіть з невеликою кількістю води до стану густої сметани.

До картоплі з м'ясом додайте спеції, гриби, сіль, перець і лавровий лист. Продовжуйте томити блюдо на маленькому вогні.

Потім додайте квасолю і зажарку з моркви і цибулі.

Потім внесіть томатну пасту, борошняну суміш і подрібнений часник.

Варіть чанахи до потрібної вам густоти близько 20-25 хвилин. Перед подачею не забудьте дістати лавровий лист. Смачного!