Чахохбілі з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Класичний чахохбілі з баклажанами, звичайно, не роблять, але завжди є варіанти улюбленої страви. Знайоме блюдо з курки можна урізноманітнити баклажанами і гостро-солодким соусом. Вийде смачно!
Чахохбілі з баклажанами готуйте на середньому вогні, обсмажуючи курку до золотистого кольору, а в заключній стадії додайте вогню і помішуйте блюдо, додаючи інші інгредієнти, які доповнять смак птиці та роблять його більш насиченим. Середній час приготування страви - 35 хвилин. Шматочки курки повинні бути невеликими, на один укус. Пробуйте чахохбілі з баклажанами на смак, щоб блюдо не вийшло занадто гострим.
- Баклажан - 1 штука
- Куряче грудка - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка (по бажанню)
- Зелень петрушки - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Томатний сік - 250 мілілітрів
- Рослинно масло - 100 мілілітрів
- Суміш прянощів - За смаком
- Сіль, перець - За смаком

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

2. Курячі грудки промийте і поріжте на невеликі шматки. Викладіть курку в добре розігріту суху сковороду, обсмажте її протягом 3-5 хвилин, щоб зверху вона побіліла, а весь сік залишився всередині.

3. Баклажан, не очищаючи, поріжте на кружечки, а потім кожен гурток розрізати на 4 частини.

4. Цибулину поріжте четвертькольцами, а часник подрібніть до дрібних кубиків.

5. Коли куряча грудка трохи схопиться, вилийте в сковороду олію і викладіть нарізану баклажан. Готуйте 10 хвилин.

6. Надішліть в сковороду цибулю і часник, прянощі, сіль і цукор. Перемішайте і готуйте ще 4-5 хвилин.

7. Залийте все томатним соком, готуйте ще хвилин 7-10, поки рідина не випарується.

8. Чахохбілі з баклажанами готовий. Прикрасьте його зеленню і подавайте, смачного!