Борщ курячий
(покроковий рецепт з фото)
Борщ у кожної господині свій. Ось і мій не виняток: незвичайний, смачний і ароматний. Спробуйте! У мого борщу є незвичайний і цікавий смак, який полонить всіх і кожного!
Попередньо обсмажені овочі завжди покращують смак перших страв. Така особливість приготування, як попередня обжарка овочів, є відмінною рисою українського борщу.
- Курка (м'ясо) - 400 грам (обов'язково на кісточці)
- Вода - 2, 5 L
- Картопля - 5 штук
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Капуста білокачанна - 1 штука (невеликий качан)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сіль, спеції, цукор - За смаком
- Томатний сік або свіжі помідори - За смаком

У велику 3-літрову каструлю помістіть куряче м'ясо на кістці. Я взяла два курячих стейка. Залийте водою. На плиті доведіть до кипіння.
Поки бульйон готується, натріть на тертці моркву.
Поки бульйон готується, натріть на тертці моркву.

Подрібніть цибулю.

Нашинкуйтекапусту.

Натріть на тертці буряк.

Поки бульйон вариться, обжарьтецибулю. Додайте моркву, потім - буряк і томат. Гасіть до готовності.

Можна підлити трохи водички, щоб засмажкою легше тушілась.

Очистіть і наріжте кубиками картоплю. Кладемо його в киплячий бульйон.

На іншій сковороді обсмажте на олії капусту. Просто тушкуємо на олії нашатковану капусту до ледь помітного рум'янцю.

У киплячий бульйон додайте смажену капусту і зажарку. Варіть все разом до готовності. За смаком в борщ додайте сіль, спеції. Доведіть його "до смаку", проваривши ще близько 5-10 хвилин. Можна додати часничок. Вимикайте. Вийміть з борщу м'яса. Зніміть його з кістки. М'якоть наріжте і поверніть в борщ.
Дайте борщу настояться. Можна подавати до столу.
Дайте борщу настояться. Можна подавати до столу.

Борщ дуже смачний. Смажена капуста радикально змінює його смак.