Бісквіт без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную оригінальний рецепт приготування смачного, пишного й ніжного бісквіту без яєць. Цей рецепт підійде для приготування смачних тортів і тістечок на будь-яке свято. Обов'язково спробуйте!
Якщо у вас чи у кого-то з ваших рідних алергія на яйця, це не означає, що потрібно відмовлятися від такого смачного і ніжного десерту, як бісквітний торт або бісквітні тістечка. Перед вами рецепт, як приготувати бісквіт без яєць, щоб він вийшов пишним і красивим, не гірше, ніж традиційний. Готовий бісквіт без яєць майже нічим не відрізняється від бісквіта, приготованого з яйцями, єдине, всередині він вийде більш блідим і не настільки апетитним. Але правильний крем зможе виправити ситуацію і перетворити торт.
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Кефір - 200 мілілітрів
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 2 чайних ложки

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Увімкніть духовку на 200 градусів, адже форму з тестом ми повинні поставити в добре розігріту духовку.

2. В кефірі кімнатної температури розчиніть розпушувач і залиште на 5 хвилин. Як тільки на поверхні з'являться бульбашки, можна продовжувати додавати інгредієнти.

3. Всипте цукор і ванілін, влийте олію. Розмішайте.

4. В останню чергу введіть борошно. Гарненько розмішайте ложкою до однорідної маси або збийте міксером.

5. Перекладіть тісто в форму для запікання. Якщо ви використовуєте силіконову форму, то її нічим змащувати не потрібно, якщо ж випікаєте коржі в металевій формі, то попередньо змастіть її маслом і присипте невеликою кількістю манної крупи.

6. Надішліть форму з тестом в духовку на 20 хвилин. Перші 10 хвилин духовку не відчиняйте, інакше тісто не виросте. Випікайте бісквіт до сухої сірники, якої перевіряється готовність випічки.