Безе
(покроковий рецепт з фото)
Безе - це класичний десерт французької кухні. Його подають до чаю або кави як окрему страву. А також воно є основою або доповненням в багатьох інших десертах, наприклад, в тортах і тістечок.
Найважливіше в цьому рецепті - це не перетримати безе в духовці. Білкова маса дуже ніжна, тому може легко підгоріти. Безе може бути як повністю щільним і твердим, так і злегка вологим і тягучим всередині. Щоб дізнатися, як приготувати безе, просто прочитайте даний рецепт.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 120 грам
- Ванілін - 3 грами

Візьміть сирі курячі яйця, відокремте жовтки від білків. Останні охолоджуються, помістіть в миску з високими бортиками і додайте до них цукор і ванілін.

Налийте в каструлю, яка більше за розміром, ніж миска з білками, трохи води. Доведіть її до кипіння, поставте в каструлю миску з білками. Нагріваючи на водяній бані, збивайте білки з цукром до пишної піни.

Збивати потрібно близько семи хвилин на високій потужності, щоб маса збільшилася і стала щільною. Вона повинна бути гладенькою.

Помістіть білкову масу в кондитерський шприц. Насадку ви можете вибрати на свій розсуд. Якщо шприца немає, то скористайтеся кулінарним мішком або звичайним пакетом, зрізавши з нього куточок.

Застеліть деко пергаментом для запікання. Отсадіте на нього білкову масу з кулінарного шприца. Розігрійте духовку до ста градусів і сушіть безе в ній близько півтори години.