Бездріжджове тісто на сировотці
(покроковий рецепт з фото)
Подібне тісто роблю для пиріжків, пироги, піци. Воно ідеально для духової шафи, проте, зовсім не годиться для випічки на сковороді. Розповім, як приготувати бездріжджове тісто на сироватці.
Таке тісто обходиться мені дуже дешево, адже в його складі відсутні дріжджі, яйця, розпушувач. Воно виходить еластичним і м'яким, краще не забивати його борошном, інакше важко буде потім його розкачати. Обов'язково перед приготуванням залишаю його відпочивати. Воно відмінно підходить для заморозки.
- Маргарин - 100 грам
- Сироватка - 400 мілілітрів
- Борошно - 0, 5-0, 6 кілограма
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 2 Ст. Ложки

1. Сироватку використовую кімнатної температури, для цього попередньо дістав її з холодильника, переливаю в миску.

2. Маргарин розтоплюю в мікрохвильовій печі або на плиті, потім тонкою цівкою вливаю його до сироватці і збиваю злегка, додам цукор і сіль.

3. Борошно заздалегідь просівають і порційно додаю в миску, кожен раз перемішую вилкою, щоб відчувати консистенцію.

4. Замішую тісто, щоб не липнуло до рук, формую куля.

5. Готую тісто про запас, тому поділяю на 4 частини, а потім відправляю в морозильну камеру.