Апельсиновий пиріг без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, кожна господиня знає, як приготувати апельсиновий пиріг без яєць. Він стане прекрасним десертом до святкового столу. Його цитрусовий запах не залишить байдужим нікого з гостей.
Рецепт апельсинового пирога без яєць хороший тим, що інгредієнти на його приготування доступні кожному. І в той же час він дуже незвичайний, ароматний з кисло-солодким смаком за рахунок цитрусових. Невибагливий в приготуванні і не займе багато часу. Рецепт такого пирога варто взяти на замітку кожної господині. Пробуйте приготувати, експериментуйте з прикрасами і радуйте ваших близьких!
- Апельсин - 3 штуки
- Олія - 250 грам
- Борошно - 3 склянки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка

1. Готуємо пісочне тісто: для цього беремо цукор, сіль і розм'якшене вершкове масло. Всі інгредієнти перетираємо в однорідну масу. Додаємо просіяне борошно і соду, і починаємо вимішувати. П'яту частину тесту відокремлюємо і ховаємо в морозилку, вона стане в нагоді для прикраси.

2. Моєму апельсин і, не очищаючи від шкірки, razrezaem з 4 частини, виймаємо кісточки і кладемо в блендер, збиваємо до утворення каші (можна не сильно збивати, якщо хочете, щоб траплялися великі шматочки).

3. Перекладаємо в тарілку і додаємо цукор, ретельно перемішуємо і прибираємо в холодильник мінімум на дві години.

4. Розкачуємо тісто для обраної форми. Можна викласти тісто і розрівняти його руками, адже воно м'яке і еластичне. У форму викладаємо начинку так, щоб вона на сантиметр була нижче країв тесту.

5. Дістаємо тісто з морозилки і на тертці натираємо його зверху для прикраси.

6. Пиріг випікається при температурі 180 градусів від 30 до 40 хвилин. Якщо хочете рум'яної скоринки, можна потримати трохи довше. Або функцією верхнього гриля можна зробити рум'яної скоринки.

7. Дайте готовій випічці постояти пару хвилин і перекладіть її на блюдо. Смачного!