Запіканка з манкою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шукаєте смачний і корисний рецепт випічки, то подивіться, як приготувати запіканку з манкою. Вона виходить дуже ситної, підходить для сніданку. А в поєднанні з солодким соусом стане десертом.
Трохи остудіть запіканку в духовці або в чаші мультиварки. Це потрібно, щоб вона не опало і залишилася пишною. Потім запіканку можна дістати і нарізати.
Подавати цю випічку можна зі сметаною або грецьким йогуртом. Також підійде варення або джем, а також морозиво або свіжі ягоди.
У тісто для запіканки можна додавати не тільки фрукти, але і ягоди, обваляти їх трохи в крохмалі, щоб вони не розлізлися при випіканні.
- Сир - 500 грам
- Манна крупа - 4 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Фрукти - За смаком (груша, персик, Ананас Йогурт З або)

Для початку потрібно викласти сир в миску і добре протерти його виделкою, щоб звести кількість грудочок до мінімуму. Потім туди потрібно вбити яйця, покласти цукор і влити розтоплене, але не гаряче вершкове масло. За смаком можна додати розтерту зірочку бадьяна.

Чи не перемішуючи інгредієнти, прямо поверх яєць і вершкового масла насипте в миску манну крупу, почекайте 10 хвилин. Потрібно, щоб крупа набухла. Після цього можна розмішати основу запіканки і довести її до однорідної консистенції.

Я люблю додавати в таку запіканку фрукти. Цього разу вибрала кисло-солодкі яблука. Їх потрібно промити (бажано зняти з них шкіру), а потім порізати дрібними кубиками і покласти в ємність до решти продуктів.

Форму для випічки або чашу мультиварки змастіть вершковим маслом і злегка присипте борошном. Духовку розігрійте до 150 градусів, а в мультиварці встановіть режим "випічка" . Готується запіканка близько 40-60 хвилин.