Запіканка з курячого фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування смачної домашньої запіканки з курячого фаршу. Готувати запіканку дуже легко і швидко, до того ж до складу входять всі відомі і доступні нам продукти.
Чи не знайте як приготувати запіканку з курячим фаршем?
Давайте разом спробуємо створити що-небудь подібне.
У каструлю покласти порізаний очищену картоплю, часник, лавровий лист і сіль за смаком. Залити водою, щоб повністю покрило картопля. Довести до кипіння зняти піну і варити до готовності картоплі. Видалити часник і лавровий лист. Злити воду, але не всю трохи залишити на дні, пюре не повинно бути рідким. Зробити пюре, додати масло вершкове 30 грам і ще раз збити. Накрити кришкою і відставити убік.
Цибулю порізати півкільцями. Обсмажити на рослинному маслі до прозорості. У цибулю додати фарш, гарненько перемішати, посолити і поперчити за смаком. Злегка підсмажити фарш.
Форму змастити розтопленим (10 грам) вершковим маслом. Викласти половину пюре розрівняти. Викласти всю начинку, розрівняти. Зверху викласти другу половину картопляного пюре, розрівняти. Збити яйце і залити зверху картопля, рівномірно розподілити по поверхні.
Запікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів, 25-30 хвилин, до рум'яної скоринки.
Подавати запіканку гарячою.
Смачного!
- Картопля - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Фарш курячий - 400 грам
- Часник - 1 зубчик
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 40 штук
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
Давайте разом спробуємо створити що-небудь подібне.
У каструлю покласти порізаний очищену картоплю, часник, лавровий лист і сіль за смаком. Залити водою, щоб повністю покрило картопля. Довести до кипіння зняти піну і варити до готовності картоплі. Видалити часник і лавровий лист. Злити воду, але не всю трохи залишити на дні, пюре не повинно бути рідким. Зробити пюре, додати масло вершкове 30 грам і ще раз збити. Накрити кришкою і відставити убік.
Цибулю порізати півкільцями. Обсмажити на рослинному маслі до прозорості. У цибулю додати фарш, гарненько перемішати, посолити і поперчити за смаком. Злегка підсмажити фарш.
Форму змастити розтопленим (10 грам) вершковим маслом. Викласти половину пюре розрівняти. Викласти всю начинку, розрівняти. Зверху викласти другу половину картопляного пюре, розрівняти. Збити яйце і залити зверху картопля, рівномірно розподілити по поверхні.
Запікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів, 25-30 хвилин, до рум'яної скоринки.
Подавати запіканку гарячою.
Смачного!