Запіканка з кабачків з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
З такою яскравою, соковитою і неймовірно смачною запіканкою будь вечерю пройде на ура, її можна навіть сміливо пропонувати гостям, впевнена, що вони оцінять таке відмінне блюдо гідно.
Літо треба любити не тільки за відмінну погоду і яскраве сонце, але також і за те, що в цей час у нас з'являється можливість готувати різні смаколики зі свіжих овочів. І сьогодні я хочу поділитися з вами своїм найулюбленішим рецептом і розповісти, як зробити запіканку з кабачків з помідорами. І хоча тут у нас тільки два основних інгредієнта, це ще не означає, що таке блюдо вийде примітивним і прісним, ми заллємо наші овочі смачним соусом, а зверху прикрасимо тертим сиром. Повірте, вийде настільки смачно, що ви захочете знову і знову готувати запіканку з кабачків з помідорами в домашніх умовах.
- Кабачок - 3-4 штук
- Помідор - 4 штуки
- Сир твердий - 150 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Масло рослинне - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком

Для початку промиваємо кабачки і нарізаємо їх кружечками шириною в 1, 5-2 см. Викладаємо кружечки на решітку, скроплюємо їх рослинною олією і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку.

Запікаємо їх до появи на кабачках темно коричневих плям. Можна, можливо, звичайно, не морочитися і використовувати в запіканці свіжі кабачки, але тоді вони пустять сік і в підсумку розваляться і втратять форму.

Тепер займемося приготуванням соусу. У каструльку викладаємо вершкове масло і розтоплюємо його, додаємо борошно і обсмажуємо її на олії до золотистого кольору.

Вливаємо молоко, додаємо сіль, мускатний горіх і чорний мелений перець.

Перемішуємо все і доводимо соус до кипіння, він повинен вийти досить густим.

Потім викладаємо у форму для запікання спочатку шар кабачків, потім помідорів.

Заливаємо овочі приготовленим соусом.

На соус розкладаємо залишилися кабачки.

Посипаємо їх тертим на крупній тертці сиром.

Відправляємо запіканку в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо її до рум'яної скоринки. Готову запіканку розкладаємо по тарілках і насолоджуємося її відмінним смаком і неповторним ароматом. Смачного!