Запіканка з брокколі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ця запіканка з брокколі відмінно підійде, щоб швидко перекусити з ранку або в обідній час. До того ж брокколі - це супер корисний овоч, багатий вітамінами і мінералами!
Сьогодні для вас хороший і простий рецепт приготування запіканки з брокколі в духовці. Все що знадобиться це: це овочі, сир, молоко, яйця, вершки і борошно, і звичайно ж спеції і пряні трави. При відсутності у вас брокколі не турбуйтеся, його можна замінити, наприклад цвітною капустою або цукіні. За смаком, це звичайно ж вплине, але не критично. Якщо любите гострі страви - скористайтеся додатковими спеціями і приправами на свій розсуд, головне не переборщити. Вдалого приготування!
- Брокколі - 400 грам
- Яйця - 4 штуки
- Молоко - 120 мілілітрів
- Вершки - 3 склянки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сир твердий - 150 грам
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Перець - За смаком
- Сіль - За смаком

Опустіть брокколі в киплячу підсолену воду на п'ять хвилин. Потім зливаємо воду і опускаємо броколі в крижану воду, щоб вона зберегла свій зелений насичений колір.

Воду з брокколі злийте, духовку нагрейте до 200 градусів. Віночком збийте яйця.

Додайте молоко і вершки, продовжуйте збивати.

Тепер додаємо гірчицю.

Просійте борошно в яєчну суміш. Перемішайте.

Приправити сіллю і poperčite, додайте мускатний горіх. Все ретельно перемішайте.

Додайте 2/3 твердого сиру, перемішайте.

Форму для випічки змастіть рослинною олією.

Викладіть у форму брокколі.

Залийте брокколі тестом.

Зверху присипте сиром. Поставте в розігріту духовку на 35-40 хвилин.

Готово! Смачного!