Запечена курка з часником і лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Аромат запеченої курки з часником і лимоном нікого не залишить байдужим. Хрустка скоринка, ніжне і соковите м'ясо та гарнір з картопельки - просто пальчики оближеш! А готується курочка просто!
Запечена курка з часником і лимоном підходить як для повсякденного, так і для святкового столу. При цьому, це блюдо можна подавати на наступний день на холодну з улюбленим соусом. Запечена курка готується по дуже простому і швидкому рецептом і не вимагає передчасної підготовки.
- Курка - 1 штука(1, 2-1, 8 кг)
- Сіль і перець - - За смаком
- Оливкова олія - 5-6 Ст. Ложок
- Лимон - 1 штука
- Часник - 10-12 зубчиків
- Розмарин (гілочки) - 5-6 штук

1. Часник очистіть і пропустіть через прес або протріть в ступці. Я використовую три головки часнику. Курка буде дуже часниковою!

2. Свіжі гілочки розмарину промийте і дрібно нарубати. Якщо гілочки - міцні, зніміть листочки і подрібніть тільки їх.

3. Розмарин перемішайте з протертим часником. Лимон промийте і зніміть цедру. Цедру також додайте до часнику з розмарином. Видавіть сік з лимона. Додайте до отриманої суміші чорного меленого перцю, солі і дві столові ложки оливкової олії. Все перемішайте.

4. Отриманим маринадом з лимона, розмарину, часнику і спецій гарненько змастіть курку. Постарайтеся заштовхати частина суміші і під шкіру. Покладіть приготовлену для запікання курку на змащений маслом протипригарний деко. Якщо розмір дека дозволяє, викладіть поруч очищений і нарізаний на часточки картопля, збризніть картоплю оливковою олією, присипте спеціями і рубаним розмарином.

6. "відпочилі" курку нарізайте і подавайте з картоплею і овочами. Смачного!