Запечена курка під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі представлений дуже швидкий, легкий і надзвичайно апетитний варіант, як приготувати запечену курку під соусом на основі гірчиці, меду і каррі.
Дуже пікантна, соковита і смачна запечена курка під соусом в домашніх умовах може бути приготовлена як на обід або вечерю, так і на святковий стіл. Таким чином ви можете запекти птицю цілком або вибрати окремо крильця, ніжки, стегенця, наприклад. Відмінний варіант гарячого, який варто повторити.
- Курка - 1 кілограм (будь-які частини або цілком)
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 За смаком

1. Жароміцних форму змастіть трохи рослинним маслом. Вимийте курочку, обсушити паперовою серветкою, посоліть з усіх боків і викладіть у форму.

2. Вершкове масло відправте в невелику мисочку і розтопіть його.

3. Дайте трохи охолонути і додайте туди гірчиці. Використовувати в рецепт приготування запеченої курки під соусом можна використовувати як звичайну, так і гірчицю в зернах.

4. Слідом додайте рідкий мед. Якщо у вас є зацукровані, попередньо трохи прогрійте його.

5. І каррі.

6. Тепер як слід перемішайте соус до однорідності. При бажанні можете додати туди трохи інших спецій за смаком або сушені трави, наприклад.

7. Соус викладіть зверху курочки і відправте форму в розігріту духовку. Запікається вона від 55 до 75 хвилин, в залежності від розміру і обраних шматочків.

8. Ось такий нескладний і дуже апетитний варіант, як приготувати запечену курку під соусом каррі з медом і гірчицею в домашніх умовах.
Смачного!
Смачного!