Ягідне печиво із затяжної тесту
(покроковий рецепт з фото)
Тісто для цього пісного печива готується на основі пюре з пасльону, що надає випічці характерний колір і м'якість. Спробуйте втілити цей кулінарний експеримент, результат обов'язково порадує!
Як заміну пасльону можна використовувати будь-які інші ягоди без кісточки в замороженому або свіжому вигляді. При приготуванні затяжного тіста зі свіжих ягід воду доводити до кипіння не потрібно, досить буде нагрівання її до температури 60-70 градусів.
- Ягоди пасльону - 100 грам (заморожені)
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукровий пісок - 50-60 грам
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Крохмаль картопляний - 40 грам
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки

Підготуйте перераховані інгредієнти в необхідних кількостях. Ягоди заздалегідь розморожувати не потрібно.

Воду доведіть до кипіння, залийте нею заморожені ягоди, а потім подрібніть їх за допомогою блендера в однорідне пюре.

Всипте в гарячу ягідну масу цукровий пісок і влийте олію, перемішайте до розчинення цукру.

В окремій мисці з'єднайте борошно, крохмаль і розпушувач. При одночасному просеивании всипте борошняну суміш в ягідну масу. Робіть це порціями, змішуючи компоненти ложкою.

Коли тісто збереться в грудку, перенесіть його на робочу поверхню і добре вимісити. Враховуйте, що для остаточного замісу і подальшої роботи з тестом може знадобитися додаткова кількість борошна.

Вийшло досить щільне і не липнуче до рук тісто розкачати в пласт товщиною близько сантиметра, складіть втричі і знову розкачайте. Повторіть цю процедуру 2-3 рази.

На остаточному етапі знову розкачайте тісто в пласт товщиною 5-6 мм і виріжте печиво за допомогою спеціальної формочки або склянки.

Проколіть вирізані печива виделкою в декількох місцях, розмістіть на присипаному борошном деку і випікайте в розігрітій до 180-190 градусів духовці протягом 25-30 хвилин.

У процесі випікання ягідне печиво із затяжної тесту добре піднімається і набуває золотистий колір. Дайте йому охолонути і зберігайте в герметичній ємності або пакеті, щоб воно не пересихало.