Яблука в сиропі на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати "яблука в сиропі на зиму" . Це легкий і смачний десерт, крім того ці яблучні дольки можна використовувати для пирога або булочок. Дивіться!
Яблука можна консервувати в сиропі без м'яти, а скажімо з чорноплідної горобини або чорною смородиною, як подобається. Головне дотримуватися рецептури: на кожен літр води використовувати 400 г пісочний. Якщо яблука солодкі, то покладіть щіпку лимонної кислоти в сироп або ложечку лимонного соку. Кількість яблук я не вказую, воно зразкове, дивлячись як щільно ви укладете яблучні дольки в банки. Можна закочувати цілі яблука, тільки видаливши серцевину. Кількість інгредієнтів розраховане на 2 пол літрові баночки.
- Яблука - За смаком (скільки увійде в банку)
- Вода - 500 мілілітрів
- Цукор - 200 грам
- Гілочка м'яти - 2 штуки

1. Підготуйте стерильні баночки, кришки, яблука, м'яту, цукор і воду. Можна додати трохи лимонного соку в кожну банку, якщо любите кисло-солодкі яблука. Мої яблука кислуваті, тому я не додаю нічого крім цукру і м'яти. Яблука і м'яту ретельно вимийте. Приступимо!

2. Яблука поріжте на 4 частини, видаліть серцевини. Щільно укладіть в стерильні банки.

3. У кожну баночку покладіть по гілочці м'яти.

4. Закип'ятіть воду, її кількість кожен раз буде різним, все залежить від того, наскільки щільно укладені яблука в банки. Залийте окропом яблука.

5. Накрийте баночки стерильними кришками і залиште на 20 хвилин.

6. Злийте з яблук воду, додайте цукор виходячи з розрахунку на кожен літр води 400 г пісочний. У мене вийшло півлітра рідини, я додала 200 г пісочний.

7. Закип'ятіть сироп, залийте яблука.

8. Засукайте банки кришками. Переверніть догори дном і залиште остигати в ковдрі. Потім приберіть в прохолодне місце для зберігання.

Смачного!