Яблучний пиріг «жовтенький»
(покроковий рецепт з фото)
Яблучні пироги у мене асоціюються з осінню. Сьогодні я ділюся рецептом улюбленого, сімейного пирога під назвою "жовтенький" . Саме його колір підкреслить приналежність до цього часу року.
Пиріг готувати одне задоволення. Він не витратний і не займе багато часу. А смак порадує. Що ще потрібно для сімейного чаювання в осінній вечір?
- Яблука - 6 штук (маленьких або 4 шт. Середніх)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 2 штуки
- Куркума - 1 Чайна ложка (з гіркою)
- Розпушувач - 12 грам
- Рослинна олія - 80 мілілітрів
- Цукор - 120 грам
- Борошно - 260 грам
- Йогурт - 125 грам (натуральний)

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Візьміть 3 яблука, почистіть від шкірки і насінної коробочки. Наріжте кубиком. У сковороді розтопіть вершкове масло, додайте туди яблука і обсмажуйте на вогні трохи нижче середнього, протягом 6 хвилин.

У чаші за допомогою вилки збийте яйця з цукром.

Додайте йогурт і рослинне масло. Перемішайте.

Додайте борошно, розпушувач, kurkumu. Перемішайте.

Testo майже.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Візьміть форму діаметром 22 см. Вистелити пекарської папером. Викладіть 1/2 тесту. На нього викладіть обсмажені яблука.

Покрийте яблука другою половиною тіста і розрівняйте.

3 яблука почистіть від шкірки і насінної коробочки, наріжте часточками і прикрасьте верх пирога. Поставте випікатися в духовку на 35 хвилин при температурі 180 градусів, після температуру зменшіть до 160 градусів і випікайте ще 25 хвилин. Готовність випічки перевірте дерев'яною шпажкою.

Готовий пиріг дістаньте з духовки. Перекладіть його з форми на дошку, прохолодний, видаліть папір.

Смачного!