Вишневий суп
(покроковий рецепт з фото)
У багатьох країн Європи вишня - частий гість вишуканої кухні. Перед вами традиційний рецепт сезонного супу з Ельзасу, Франція. Десертний суп з чорної вишні подають з скибочкою підсмаженого батона.
Нижче в покроковому рецепті розповім, як приготувати вишневий суп. Це просто! Ягода вариться з додаванням Кірша (вишневой наливки). Потім влийте крохмаль, розведений холодною водою. І який же суп без хліба? Підсмажені на вершковому маслі, тости, завершують картину.
- Черешня або вишня - 500 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 літр
- Хліб білий - 3 скибочки
- Кірс - 1 Ст. Ложка (вишневая наливка)

Переберія і промийте вишню. Видаліть стебла і кісточки.

З'єднайте ягоду в каструлі разом з цукром і Кіршем, залийте водою, доведіть до кипіння, варіть протягом 15 хвилин на середньому вогні.

Розтопити вершкове масло в сковороді. Обсмажте скибочки хліба до рум'яної скоринки з обох сторін. Просушіть тости паперовим рушником або серветками, щоб видалити надлишки масла.

Змішати 1 ст. Ложку кукурудзяного крохмалю і 1 ст. L. Води в невеликій мисці. Видаліть вишню з каструлі. Влийте суміш кукурудзяного крохмалю і води, ретельно перемішайте. Продовжувати варити протягом декількох хвилин на повільному вогні. Поверніть вишню в каструлю, варіть кілька секунд.

Смачного!