Вишневий пиріг з заливкою
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний пиріг до чаю з ніжною сметанною заливкою і соковитою вишнею - краще і представити не можна! Дивіться рецепт приготування вишневого пирога з заливкою і готуйте домашню випічку з задоволенням!
Найчастіше в ролі заливки виступає зметана маса - це не дивно: вона готується просто, поєднується як з ягодами, так і з фруктами, добре підходить до будь-якого тесту. Цей тип пирога передбачається відкритим, а тісто для основи я роблю схоже на пісочне. Але, до речі, непогано виходить і з бісквітним тестом. Для приготування вишневого пирога з заливкою я взяла заморожену вишню без кісточок.
- Ванільний цукор - 10 грам
- Крохмаль - 10 грам
- Вишня - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 400 грам
- Цукрова пудра - 130 грам
- Крем - 300 грам
- Яйце - 4 штуки

Масло вершкове розтопити до рідкого стану і додайте в нього половину цукрової пудри.

Потім додайте 2 яйця.

А також всипте борошно, її краще просіяти.

Замісити м'яке тісто.

Потім тісто слід розкачати на пергаменті і прямо з пергаментом помістити в форму - так набагато зручніше.

Розігрійте духовку до 190 З і відправте в неї тісто хвилин на 10. Щоб воно не полопалися і не здулося, виделкою його проколіть. Не потрібно запікати тісто до готовності, ми його потім ще раз будемо відправляти в духовку.

Поки запікається корж, приготуйте сметанним заливку.
Решта 2 яйця з'єднайте з другою половиною цукрової пудри, можете навіть більше її додати.
Решта 2 яйця з'єднайте з другою половиною цукрової пудри, можете навіть більше її додати.

Додайте сметану і збийте.

Всипте ванільний цукор і крохмаль. Перемішайте все ще раз до однорідної маси.

Форму дістаньте з духовки, розкладіть рівномірно по тесту вишню.

Залийте сметаною масою.

Знову відправте в духовку тепер уже на 20 хвилин.

Готовий вишневий пиріг із заливкою подавати можете з какао, він дуже хороший в холодному вигляді, тому дайте йому охолонути, а ще краще - потримайте в холодильнику годинку інший. Приємного чаювання!