Вишневий пиріг на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Любителям простий і смачної домашньої випічки сподобається мій рецепт, як приготувати вишневий пиріг на кефірі. Родзинка його якраз в соковитих і ароматних ягодах, які роблять цей пиріг дуже смачним.
Готується такий пиріг дуже просто і легко, тому його можна швидко зробити до сніданку і подати дітям до чаю. Пиріг на кефірі підійде для легкого перекусу або полудня. Тому раджу завжди мати в холодильнику пакет кефіру і пару яєць, тоді свіжа смачна випічка вам забезпечена в будь-який момент.
- Кефір - 400 грам
- Яйця - 2-3 штук
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукор - 150 грам
- Борошно - 2 склянки
- Маргарин - 100 грам
- Вишня консервована - 200 грам

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Яйця змішайте з цукром, збийте до збільшення маси в об'ємі.

Влийте розтоплений маргарин, кефір, додайте соду. Добре розмішайте.

Всипте борошно, розмішайте все до однорідності.

Додайте консервовану вишню. Сік попередньо відіжміть, щоб він не потрапив в тісто, інакше воно погано пропечеться і не виросте.

Вилийте у форму для запікання. Я вважаю за краще випікати такий пиріг в силіконової формі, її не потрібно змащувати, і тісто до неї не пристає.

Запікайте в духовці до сухої скіпки (приблизно 25 хвилин).