Варення з солодкою горобини
(покроковий рецепт з фото)
Готувати варення з солодкою горобини в домашніх умовах досить просто. Найкраще брати ягоди відразу після заморозків - тоді ласощі виходить воістину чудовим!
За таким класичним рецептом варення з солодкою горобини виходить чудовим і неймовірно смачним! Про корисність цих ягід ходять легенди, а готували подібне ласощі ще за старих часів.
- Горобина - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 4 склянки
- Обкладинка - За смаком

1. Я зазвичай готую варення з солодкою горобини в домашніх умовах з кілограма ягід. Ви можете брати і більше з розрахунку 1:1. За смаком я іноді додаю лимон, коли ласощі вариться, і корицю.

2. Ягоди слід відокремити від гілочок і ретельно вимити. Потім замочіть їх у холодній воді на одну годину, а краще на добу (якщо є час), щоб пішла вся зайва гіркота.

3. Потім зробіть сироп і прокип'ятіть його близько 10 хвилин. Після цього всипте ягоди і відставте до повного охолодження. Після доведіть ще раз до кипіння і млоїте ще хвилин 10. У цей момент можна додати часточки лимона.

4. Ось таким густим варення повинно вийти. Надсилайте його в комору або льох чекати своєї черги.