Варення з полуниці
(покроковий рецепт з фото)
Всім з дитинства знайоме варення з полуниці - мабуть, найпопулярніша заготовка з цієї смачної ягоди. Розповідаю, як приготувати варення з полуниці на зиму без зайвого клопоту.
З цієї кількості ягід виходить 2 L (чотири півлітрових баночки) прекрасного варення з полуниці. У нашій родині варення з полуниці взимку завжди розходиться швидше за все - спершу з'їдаємо його, а потім вже беремося за інші. І дітям, і дорослим - всім подобається. Рецепт варення з полуниці гранично простий, розбереться навіть початківець - взагалі нічого складного робити не треба. Так що приготувати смачне варення з полуниці під силу кожному. Бажаю удачі в приготуванні!
- Полуниці - 2 кілограма
- Цукру - 2 кілограма

1.Полуницю перебираємо.

2.Полуницю моєму і засипаємо сахаром.Берем співвідношення 1 до 1

3.Полуниця коштує з цукром 12 часов.Постоянно мешаем.Сахар розчиняється, виходить ягода лежить в сиропі і просочується.

4.Каструлю з ягодою ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо тільки п'ять хвилин. Чекаємо до повного отстиванія ягоди.Повторяем так три рази Знімався піну., Щоб варення вийшло красівим.Варенье готове.

5.Даємо варення відстій хвилин 15 і розливаємо в чисті банки (бажано теплі)

6.Варення готове для зберігання .Заготовілі на зиму, будемо їсти і згадувати тепле літо.