Варення з полуниці по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Любителі полуничних заготовок, не проходьте повз! Цей приголомшливий рецепт приготування варення з полуниці по-французьки обов'язково варто взяти на озброєння.
Це дуже цікавий варіант полуничного варення, який припаде до смаку тим, хто любить цілі ягідки. Завдяки окремій варіння ягід і сиропу, варення з полуниці по-французьки в домашніх умовах виходить густим, насиченим і дуже апетитним.
- Полуниця - 2 кілограма
- Цукор - 1.5 кілограма
- Лимон - 1-2 штук

1. Ягоди потрібно очистити від хвостиків, як слід вимити і відкинути на друшляк, щоб стекла зайва вода. Потім перекласти їх в глибоку миску або тазик.

2. Всипати цукор, трохи струснути мисочку (перемішувати ложкою) і залишити на 4-5 годин. Цей рецепт приготування варення з полуниці по-французьки не має чітких часових обмежень, ягоди в цукрі можна при бажанні залишити і на всю ніч.

3. Коли виділилося достатню кількість соку, можна відправити варення на вогонь. До ягід додати сік 1-2 лимонів (в залежності від ваших смакових уподобань і солодощі ягід). Довести до кипіння, прибрати вогонь до мінімуму і томити близько 5-7 хвилин. Після зняти з вогню і дати йому повністю охолонути.

4. З охололого варення акуратно вийняти ягоди і перекласти в окрему ємність. Надіслати ягоди на вогонь і залишити їх варитися на повільному вогні.

5. Ягоди повинні нудитися на повільному вогні, а в окремій каструльці уварювали сироп. Він повинен бути густим, крапля не повинна розтікатися по ложці. Після того, як ягоди і сироп Уваров, їх можна з'єднати разом. Знову відправити на вогонь і варити близько 5 хвилин.

6. Після цього варення з полуниці по-французьки в домашніх умовах готове. Його можна розливати по стерилізованим баночках і закочувати. Банку залишити до повного охолодження, а потім прибрати в темне і прохолодне місце.