В'ялена Бараняча нога
(покроковий рецепт з фото)
Баранина - своєрідне м'ясо, і щоб воно вийшло смачним, треба вміти його правильно приготувати. Найкраще баранину вміють готувати на Кавказі, а в'ялена бараняча нога - це щось незабутнє!
В'ялити м'ясо - це досить довгий процес, але результат того вартий. Ніжне, солонувате м'ясо майже прозоре на просвіт. Я завжди думала, що це дуже складно і у мене не вийде. Але я вирішила спробувати і сьогодні розповім, як приготувати в'ялену ногу баранчика. В'ялена бараняча нога справжній делікатес, готувати його просто, потрібна тільки сіль і м'ясо, головне - дочекатися результату. В цілому можна додати і будь-які спеції на свій смак, але мені більше до вподоби просто солонувате мяско!
- Бараняча нога - 1 штука (приблизно 2, 5-3 кг)
- Сіль - 100 грам

Баранячу ногу промийте і добре просушіть паперовим рушником.

На дно глибокого контейнера всипте сіль. Ногу повністю натріть сіллю і покладіть на соляну подушку. Поставте в холодильник на 6-7 днів. Один раз в день потрібно м'ясо перевертати.

Дістаньте ногу, обмийте її від солі. Надішліть знову в холодильник на 14-15 днів.

Дістаньте м'ясо, якщо з'явиться цвіль, змийте її оцтом і загорніть ногу в сітку. Далі потрібно відправити м'ясо в сухе прохолодне місце на 60-90 днів.

Зніміть з м'яса сітку, наріжте тонкими скибочками і подавайте до столу.