Тушкований сазан
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати тушкованого сазана. Смачна рибка, ніжна, буквально тане в роті - але при цьому жирна і ситна. Словом, все в кращих традиціях хорошою білої риби! Просто і смачно!
Рецепт приготування тушкованого сазана перед вами. Сподіваюся. Вам дуже сподобається це блюдо - так само сильно, як і мені! А як приготувати тушкованого сазана - зараз розповім! Єдина складність в цій страві - добре очистити рибу, що часто буває не дуже приємно. Але повірте, ця брудна робітка того варто - в результаті отримаєте ніжне і ситне одночасно блюдо! байдужих не залишиться!
- Короп - 1 штука (велика товста риба)
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Цибуля - 2 штуки
- Крем - 500 грам
- Спеції - За смаком
- Лимон - 0.5 штуки (пару скибочок для прикраси, і сік половини лимона)
- Вода - 0.3 склянки (можна замінити бульйоном або вином )

1. Рибу ділимо на порційні шматки, кожен шматок обвалюють в борошні і обсмажити з усім сторін на сильному вогні до рум'яності.

2. Тепер Рибу дістаємо, а на дно сковороди викладаємо цибулю (масло я рекомендую змінити, або взагалі гасити в іншій сковороді), потім - обсмажену рибу, і під кришкою на маленькому вогні тушкуємо, поки цибуля не стане м'яким.

3. А тепер просто рясно заливаємо все сметаною, не забувши додати спеції. На маленькому вогні продовжуємо тушкувати ще 10 хвилин, потім вливаємо лимонний сік і воду, доводимо до кипіння й тушкуємо ще п'ять хвилин.

4. От і все! Прикрашаємо лимонними часточками, посипаємо зеленню і подаємо до столу!