Тушкована курка
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт напевно відомий багатьом. Моя задача - нагадати вам про нього, адже це страва смачна, ситне і стане прекрасною основою сімейної вечері. Розповідаю, як приготувати тушковану курку.
Пропоную варіант, як приготувати тушковану курку, який живе в нашій сім'ї вже багато років. Курку ми завжди використовуємо виключно домашню, тоді страва виходить дуже смачним і надзвичайно ароматним. Готується тушкована курка дуже просто: обсмажується на сковороді, а потім гаситься разом з овочами. Варто відзначити, що крім цибулі та моркви, можна також додати баклажани, солодкий перець і т.Д.
- Курка домашня - 800 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 3 штуки
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Перець духмяний мелений - 2-3 Щепоток

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Моркву і цибулю очистіть. Курку раджу купувати домашню, вона виходить в рази смачніше. Візьміть гомілки, стегенця, крила і шию.

Велику моркву натріть на крупній тертці або порізати соломкою.

Цибуля поріжте півкільцями. Якщо у вас цибулини великі, то можна порізати їх і четвертькольцами.

Обсмажте курку на сковороді до рум'яної скоринки.

Перекладіть курку в каструлю, додайте сіль, перець, залийте водою і тушкуйте на повільному вогні 50-60 хвилин.

Додайте цибулю та моркву, тушкуйте ще 40-60 хвилин під кришкою.

Тушкована курка готова. Подавайте її з гарніром. Смачного!