Торт на сковороді з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас вийшла з ладу духовка, а вам терміново необхідно приготувати торт, то це можна зробити за допомогою сковороди. Просто спечіть на ній коржі для торта і перемажьте їх кремом! Смачно і просто.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати торт на сковороді з сиром, то прочитайте цей рецепт. Якщо ви любите ягоди або фрукти, то можете додати їх в крем, порізавши шматочками. Та й крем можна змінити за вашим бажанням (наприклад, на білковий або масляний).
- Сир - 400 грам
- Цукор - 4 склянки
- Куряче яйце - 5 штук
- Сода - 2 чайних ложки
- Ванільний цукор - 11 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Крохмаль - 1/2 склянки
- Молоко - 500 мілілітрів
- Борошно пшеничне - За смаком

Насамперед вам необхідно зробити тісто, з якого ви будете пекти коржі. Для цього в мисці змішайте сир і дві склянки цукрового піску. Вбийте два яйця, додайте соду і ванілін. Потім потроху додавайте пшеничне борошно, просіяне через сито. Муки має бути стільки, щоб тісто було щільним, але м'яким.

З одержані інгредієнтів замісіть гладке тісто, щоб воно не прилипало до рук. Скачайте його в кулю і покладіть в миску. Надішліть тісто в холодильник відпочити на півгодини.

Через півгодини дістаньте тісто з холодильника, розділіть його на шматочки. Кожен шматочок розкачайте в тонкий пласт. Їх повинно вийти чимало, близько п'ятнадцяти штук.

Розігрійте сковороду на середньому вогні. Вона повинна бути сухою. Випікайте коржі на ній, як млинці. З обох сторін обсмажте їх до появи рум'яної скоринки.

Тепер вам необхідно приготувати заварний крем, яким ви будете змащувати коржі. Для цього налийте в каструльку 400 мілілітрів молока, поставте його на плиту. Додайте до молока дві склянки цукрового піску.

З холодильника дістаньте вершкове масло. Дайте йому постояти, щоб воно стало м'яким. Потім розріжте його на кубики і додайте в гаряче молоко.

В окремому посуді збийте залишки молока з трьома сирими курячими яйцями, а також з половиною склянки крохмалю. Цівкою влийте суміш в кипляче молоко, постійно його помішуючи. Крем зніміть з вогню і остудіть.

Ображати готові коржі за формою правильного кола, обрізки подрібніть в крихту. Пееремажьте все коржі заварним кремом, потім обсипте крихтою з коржів торт з усіх боків. Поставте на кілька годин торт в холодильник, щоб він застиг.