Торт «медовий пух»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите домашню солодку випічку, обов'язково раджу спробувати спекти торт "медовий пух" . Він настільки м'який і ніжний, що буквально тане в роті. Неможливо відірватися
Для всіх шанувальників традиційного "медяники" хочу запропонувати дуже цікавий варіант тортика для різноманітності. Дивно простий і смачний заварний крем просочує медові коржі вже через кілька годин після складання торта. Але я рекомендую залишити його на ніч, щоб дійсно вийшов м'який десерт як пух.
- Яйце - 2 штуки (тісто)
- Цукор - 200 грам (тісто)
- Борошно - 500 грам (приблизно)
- Вершкове масло - 50 грам (тісто)
- Сода - 1 Чайна ложка (тісто)
- Мед - 50 грам (тісто)
- Молоко - 600 мілілітрів (крем)
- Крохмаль - 50 грам (крем)
- Цукор - 140 грам (крем)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка (крем)

1. Інгредієнтів буде не дуже багато і вони в основному досить прості.

2. У невелику каструльку відправте цукор і вбийте яйця.

3. Додайте вершкове масло і мед, поставте на вогонь. Я раджу варити тісто на водяній бані. Як тільки масло і цукор розчиняться, ретельно перемішайте і всипте соду.

4. Маса почне пінитися і збільшиться в об'ємі.

5. Всипте борошно.

6. Замісити м'яке тісто.

7. Розділити тісто 8-9 рівних частин.

8. Кожен шматочок тонко розкачати, викладіть на деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку.

9. Випікайте 3-4 хвилини до рум'яної. Готовий корж ще гарячим обріжте, використовуючи тарілку.

10. Спечіть так все коржі.

11. Коли коржі готові, можна зайнятися кремом. З'єднайте цукор і яйця, збийте до однорідності.

12. Молоко доведіть до кипіння.

13. До яйцям з цукром додайте крохмаль.

14. Влийте масу тонкою цівкою в кипляче молоко, перемішайте і зніміть крем з вогню. Додайте ванільний цукор для аромату.

15. Перемажьте коржі кремом.

16. Подрібніть обрізки коржів в крихту.

17. І присипте крихтою верх і боки тортика.

18. Готовий тортик залиште просочуватися.

19. Приємного чаювання!