Тісто бездріжджове пісочне
(покроковий рецепт з фото)
Як на мене, так пісочне тісто - найпростіше в приготуванні. Не потрібно його наполягати або по кілька разів розгортати. Для тих, хто не знає розповім, як приготувати тісто бездріжджове пісочне.
Пісочне тісто дуже практичне. Часом грішу покупкою готового листкового або дріжджового, але пісочне завжди роблю самостійно. Готується воно дуже швидко і просто. Пісочне тісто добре підходить для випічки пирогів, пиріжків, кексів і тортів.
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 100 грам

1. Масло заздалегідь дістаю з холодильника і викладаю його в каструлю, додаю цукор і сіль, перемішую.

2. Вбиваю куряче яйце і ще раз перемішую.

3. Борошно заздалегідь просівають і потроху всипав до маслу з яйцем, додаю соду.

4. Вимішую тісто, виходить м'який і пружний заміс.

5. Накриваю тісто рушником і залишаю на 15 хвилин.

6. Відпочиле тісто поділяю на 2 частини і відправляю в морозильну камеру на зберігання. З нього вийдуть хороші пироги або кекси.