Тісто без молока і яєць для пиріжків 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Тісто без молока і яєць підійде для приготування булочок, пироги, пиріжків. Особливо рецепт актуальний для тих, хто періодично тримає піст. Випічка виходить смачною і пишною.
Тісто без яєць і молока готується дуже просто. Всі нюанси докладно описані в кожному кроці рецепта. Замість свіжих дріжджів можна брати сухі. Їх потрібно 7-8 грам. Якщо ви будете пекти солодкі вироби, то кладіть цукру 5-6 столових ложок. Тісто легке, оскільки в ньому немає вершкового масла, яєць, сметани і тому подібного, що робить його більш "важким" для підйому. Тому підходить швидко. Пиріжки, пончики, ватрушки, рулети і булочки виходять смачними і пишними.
- Вода - 200 мілілітрів
 - Дріжджі - 20 грам (свіжі)
 - Цукор - 1 Ст. Ложка
 - Сіль - 1 Чайна ложка
 - Соняшникова олія - 40 мілілітрів(rafinirovannoe)
 - Борошно пшеничне - 400-450 грам
 

Підготуйте інгредієнти для тіста.

У миску або чашу міксера викладіть дріжджі.

Всипте сіль і цукор.

Налийте теплу воду.

Налийте рафіновану соняшникову олію.

Всипте просіяне борошно.

Замісити еластичне, НЕ липнуче до рук тісто.

Накрийте миску рушником або харчовою плівкою. Поставте в тепле місце. Через годину-півтори тісто збільшиться в об'ємі і буде готове до роботи.

Тісто без молока і яєць готове. Можна смажити і пекти пиріжки, пончики, готувати пироги, ватрушки, рулети.