Теплий салат з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі цікаве і дуже смачна страва - теплий салат з квасолею. Приготуйте його за цим рецептом і ви точно здивуєте всіх незабутнім смаком.
Секрет приготування цього теплого салату з квасолею - у використанні цікавих спецій і оригінальний підхід до варіння квасолі. Докладні інструкції допоможуть впорається з цією стравою навіть початківцю кулінарові.
- Квасоля - 400 грам
- Морква - 1 штука
- Гілочка чебрецю - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Гвоздика - 2 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Бекон або грудинка - 250 грам
- Luk -šalot - 1 штука
- Маслини - 100 грам
- Петрушка - 50 грам
- Часник - 1 зубчик
- Гірчичний - 1-2 Ст. Ложок
- Бальзамічний оцет - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 3-5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка

1. Рецепт приготування теплого салату з квасолею досить простий, незважаючи на велику кількість необхідних інгредієнтів. Основна складова - квасоля, повинна бути попередньо замочена в холодній воді мінімум на 8-10 годин.

2. Після цього воду з квасолі необхідно злити і викласти її в глибоку каструлю.

3. Цибулину очистити. Акуратно проткнути його гвоздикою і відправити в каструлю.

4. Морква вимити, очистити і нарізати на 2-3 частини. Надіслати до квасолі.

5. Залити все холодною водою. Додати лавровий лист і чебрець. Надіслати на вогонь і варити близько 45-50 хвилин на повільному вогні. Злегка посолити за смаком.

6. На сковороду налити буквально кілька крапель олії і добре його розігріти. Грудинку нарізати невеликими кубиками і відправити на сковороду. Смажити до золотистої скоринки.

7. Саме час зайнятися заправкою. Часник очистити і пропустити через прес. Додати до нього оливкову олію, бальзамічний оцет, гірчицю. Все ретельно змішати до однорідної консистенції. Посолити і поперчити за смаком.

8. Помідор і цибулю-шалот вимити і просушити. Нарізати невеликими шматочками. Петрушку нарізати крупно. Змішати всі з жменею маслин, беконом і готової квасолею.

9. Теплий салат з квасолею в домашніх умовах майже готовий. Залишилося тільки полити його заправкою і побризкати оливковою олією перед подачею.