Тефтелі з нуту
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся своїм улюбленим рецептом тефтелей з нуту. Особливо він сподобається тим, хто дотримується рослинної дієти, тому що в їх складі немає продуктів тваринного походження.
Нижче я дам докладний опис, як приготувати тефтелі з нуту. Ви можете додати в фарш будь-які спеції на ваш смак, можна взяти готові приправи для тефтелей. Глютен додається у фарш для того, щоб тефтелі зберегли форму. Якщо ви не знайшли в продажу глютен, можна просто обсмажити Нутовая тефтелі у фритюрі, а потім гасити в підливі. Поєднання нуту і рису забезпечить вас повним набором незамінних амінокислот в одній страві! Тюфтельки виходять ситними і дуже смачними, підійдуть до будь-якого гарніру. Загалом, рекомендую спробувати!
- Гайка - 1 Склянка
- Мал - 1/2 склянки
- Клейковина - 3-4 Ст. Ложок (сухий)
- Протерті томати - 200 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Пісний майонез - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики

Підготуйте всі інгредієнти.

Нут замочити в холодній воді на 6-8 годин.

Мал відварити за інструкцією.

Нут подрібніть в м'ясорубці разом з цибулею і часником.

Додайте у фарш спеції, сіль і рис. Перемішайте. Потім додайте сухий глютен для клейкості і ще раз перемішайте.

Скачайте з фаршу кульки. Запікайте їх в духовці 20 хвилин при температурі 200 градусів.

У сковороді змішайте протерті томати, воду і пісний майонез. Посоліть і поперчіть за смаком. Доведіть до кипіння. Викладіть тефтелі в сковороду, накрийте кришкою і тушкуйте їх 15 хвилин.

Тефтелі з нуту готові, смачного!