Рецепт Свинина по-грузинськи фото

Свинина по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо, Свинина
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Смачне і ситне блюдо, яке не соромно подати навіть на святковий стіл. Мед додає м'ясу незвичайний смак, а зелень - чудовий аромат. Його варто приготувати хоча б раз!

М'ясо змішуємо із зеленню, медом і лимонним соком, залишаємо на пару годин маринуватися. Потім змішуємо його зі сметаною і запікаємо в духовці до готовності. За бажанням можна присипати його тертим сиром.

  • Свинина - 1 кілограм
  • Мед - 1-2 Ст. Ложок (краще рідкий)
  • Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Зелень - 1-2 Пучков
  • Рослинна олія - 1 крапля (для форми)
  • Тертий сир - За смаком (можете присипати їм м'ясо за бажанням)
свинина по-грузинськи - фото крок 1
М'ясо наріжемо великими шматочками. Зелень поріжемо не дуже дрібно. Яка зелень у вас є в холодильнику, таку і додайте в своє блюдо. Також можна використовувати сушену зелень.
свинина по-грузинськи - фото крок 2
В окремій тарілці змішаємо всю зелень: і сушену, і свіжу. Гарненько перемішати з нею м'ясо. Додамо мед і лимонний сік. Ще раз перемішати. Відправляємо в холодильник на 2-3 години маринуватися.
свинина по-грузинськи - фото крок 3
Дістаємо м'ясо з холодильника, додаємо до нього сметану, перемішуємо. Беремо форму, яку можна використовувати для духовки, змащуємо рослинним маслом, викладаємо на неї м'ясо. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо в неї нашу форму з м'ясом. Запікаємо до готовності, за часом це займе близько години. Хв 10-15 до закінчення готування можна посипати м'ясо сиром, щоб воно було з рум'яною сирною скоринкою.
свинина по-грузинськи - фото крок 4
Як тільки м'ясо приготується, дістаємо його і подаємо до столу! Смачного!

Схожі рецепти