Суп щавлевий з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Для ситного і смачного обіду пропоную вам відмінний варіант - суп щавлевий з м'ясом в домашніх умовах. Наваристий, але зовсім не важкий для шлунка він підійде як дорослим, так і дітям.
Рецепт приготування супу щавлевого з м'ясом хороший тим, що використовувати можна не тільки свіжий щавель, але і консервований. Таким чином, готувати цей смачний супчик можна круглий рік. Яйця можна додавати в сирому вигляді або ж заздалегідь відварити їх круто.
- Щавель - 300 грам
- Морква - 1-2 штук
- Цибулина - 1 штука
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Картопля - 3-4 штук
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Крем - 100 грам (по бажанню)
- М'ясо - 250 грам
1. Для приготування цього супу необхідний бульйон і відварне м'ясо. Зварити бульйон можна заздалегідь, потім зняти м'ясо з кісточки (якщо вона була) і нарізати невеликими кубиками. Процес безпосереднього приготування починається зі щавлю. Його необхідно вимити, просушити і нарізати.
2. Морква вимити, очистити і нарізати невеликими кубиками (брусочками). При бажанні можна натерти на тертці.
3. Цибулину очистити і нарізати дрібними кубиками. На дно каструлі налити трохи рослинного масла і відправити туди цибулю з морквою. Обсмажити близько 3-4 хвилин і додати щавель. Рецепт приготування супу щавлевого з м'ясом, при використанні консервованого щавлю, Очікують, що не його попередню обжарку. Всі овочі потримати на вогні ще буквально 3 хвилини, періодично помішуючи.
4. Бульйон довести до кипіння і влити в каструлю з овочами.
5. Тим часом очистити і нарізати невеликими кубиками картоплю.
6. Після додавання в суп картоплі довести до кипіння і посолити, поперчити за смаком. Можна також додати і інші спеції при бажанні.
7. Коли картопля майже готовий відправити в каструлю м'ясо і проварити буквально 5 хвилин. При бажанні суп щавлевий з м'ясом в домашніх умовах можна доповнити також сметаною. Що стосується яєць, то тут все просто. Можна збити їх і тонкою цівкою влити в каструлю, постійно помішуючи. Другий варіант - це подавати суп з половинкою або четвертинки відвареного яйця.