Суп із зеленою квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Цей легкий, але ситний супчик сподобається і дорослим, і дітям! яскраві овочі, ароматний бульйон, маса вітамінів - що ще потрібно? :) Простий рецепт супу з зеленою квасолею - для вас!
Зелена стручкова квасоля неймовірно багата рослинними білками, вітамінами і мінеральними речовинами, тому вона обов'язково повинна регулярно бути присутнім в раціоні людини. З неї готовтесь масу смачних і корисних страв (особливо їх багато чомусь в бельгійській кухні, але і французи не дурневі квасольки зеленої потріскані), однак я сьогодні пропоную вам дізнатися, як приготувати суп із зеленою квасолею і іншими овочами на курячому бульйоні.
Можливий і вегетаріанський варіант цього рецепта, але з курочкою супчик виходить і ніжніше, і ароматні, і ситніше. А там - знати! ;)
Ну що, приступимо?
- Грудка куряча - 1 штука
- Картопля - 3-4 штук
- Квасоля зелена - 300 грам
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідори або томатна паста - За смаком
- Часник - 1-2 зубчиків
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - За смаком

Заллємо грудку, очищену від вряди, холодною водою і зваримо прозорий міцний бульйон. Не забудьте зняти з нього піну, а після цього посолити і кинути лаврушку! :) до речі, останню краще заздалегідь прибрати з супу, щоб не було гіркуватого присмаку.

Наріжемо лук і морква. Розмір - довільний. Якщо хочете отримати юшку "по-селянськи", ріжте побільше, але для дітвори більше підходить "подрібнений варіант", як показує практика; ).

Розігріємо масло спассеруем овочі. Потім додамо квасоля - якщо ви використовуєте заморожену, то краще дістати її заздалегідь і переконатися, що з неї стекла зайва рідина.

Тим часом очистимо від насіння і нарізаємо перець. Після цього кинемо його в сковороду з овочами, перемішати і залишити під кришкою на самому повільному вогні - він повинен не смажитися, а нудитися, просочуючись маслом і віддаючи сік.

Додамо в сковороду подрібнені помідори або томатну пасту, посолимо, перемішаємо і вимкнемо вогонь. А самі тим часом почистимо і наріжемо картопля.

Виймемо готову грудку з бульйону і поріжемо на невеликі шматочки.

А потім повернемо її в каструлю (або відкладемо, щоб використовувати для приготування інших страв). Відправимо туди ж картопля обсмажені овочі.

Варити суп будемо ще хвилин 10 на повільному вогні, заправимо подрібненим часником, після чого дамо супчику відпочити і прийти в себе під кришкою.
Цей суп дуже хороший зі сметаною і чорним хлібом - спробуйте!
Цей суп дуже хороший зі сметаною і чорним хлібом - спробуйте!