Суфле з сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Чому суфле з сьомги? Тому що це блюдо неймовірно смачне, ніжне і вишукане. Подається воно у вигляді закуски і навіть у вигляді основного блюда, гарячим. Дивіться, як приготувати суфле з сьомги.
Таке суфле з сьомги просто тане в роті! Деякі господині готують його навіть на святковий стіл у вигляді закуски. Суфле з даного рецептом приготовлено трохи інакше традиційних варіантів (сьомга НЕ подрібнюється в блендері, а нарізається кубиками і змішується з тестом).
- Вершки - 200 грам
- Сьомга - 150 грам
- Зелень кропу - 20 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 За смаком
- Сир - 100 грам

1. Збиваємо білки з вершками, додавши в кінці сіль. Для суфле нам знадобляться саме білки двох яєць, щоб готову страву вийшло повітряним.

2. Нарізаємо кріп досить дрібно.

3. Відправляємо його до нашого "тесту" . Збивати масу слід міксером на середній швидкості.

4. Сьомги знадобиться невеликий шматочок. Якщо використовувати іншу рибу, то смак вийде зовсім іншим. Сьомга - королева риб, вона чудово поєднується з вершками і зеленню.

5. Нарізаємо її кубиками і відправляємо в нашу масу. Перемішуємо все ложкою або віночком. Якщо хочете, щоб суфле вийшло ще ніжніше, подрібніть сьомгу в блендері до стану кашки і додайте в "тісто" .

6. Висипаємо борошно і сьомгу, а в самому кінці додаємо натертий сир.

7. Для приготування суфле можна взяти формочки, а можна готові кокотніци і навіть горщики.

8. У мене були ось такі форми. Заповнюємо їх отриманою масою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікається суфле близько 20 хвилин при 180 градусах. У силіконових формочках суфле з сьомги також можна запікати.

9. Дістаємо з духовки і даємо трохи постояти. Перед запіканням я посипала поверхню суфле стружкою горіхів (можна використовувати стружку гарбузового насіння або мигдальний горіх). Коли суфле охолоне, акуратно витягаємо його з формочки на блюдо і починаємо оформлення тарілки для подачі.

10. Прикрашайте за вашим бажанням. У мене був лимон і помідори черрі, а також готовий "зелений соус" . Я вирішила зробити ось таку презентацію. З таким суфле відмінно поєднуються яскраві овочі або листочки базиліка.