Стручкова квасоля на гарнір
(покроковий рецепт з фото)
Думаєте над тим, з чим подати м'ясо? рекомендую рецепт, як приготувати стручкову квасолю на гарнір. Тут головне зберегти насичений зелений колір і не переварити квасоля. Все робиться дуже просто.
Гарнір із зеленої квасолі відмінно підходить для будь-яких м'ясних страв (котлети, стейк, яловичина, курка та інше), а також рибних. Сама по собі квасоля досить прісна, тому можна сміливо додавати будь-які спеції, особливо заохочують часник, перець.
- Зелена стручкова квасоля - 1 кілограм
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Пластівці червоного перцю - 0, 5 чайних ложки
- Лимонна цедра - 1 Ст. Ложка
- Сіль, чорний мелений перець - За смаком
1
Квасоля вимийте і відріжте хвостики. Каструлю з водою відправте на вогонь і доведіть воду до кипіння.
2
Викладіть в каструлю квасоля і варіть 2 хвилини, потім швидко відкиньте на друшляк і перекладіть в миску з льодом або дуже холодною водою.
3
Сковороду розігрійте з оливковою і вершковим маслом, очистіть часник і наріжте дрібно, викладіть в сковороду, додайте червоний перець і обсмажуйте 30 секунд.
4
Викладіть в сковороду бланшированную квасоля, перемішайте і готуйте 5 хвилин, за смаком посоліть і поперчіть, додайте лимонну цедру.
5
Перекладіть квасоля в миску і подавайте до столу з м'ясом, рибою або іншими основними стравами.