Сніданок туриста
(покроковий рецепт з фото)
У моїй коморі можна знайти безліч різноманітних заготовок, роблю все потроху, тому можу запропонувати великий вибір страв. Сьогодні детально розповім, як приготувати сніданок туриста.
Як би дивно не було, але з походами, наметами і вогнищами це блюдо не має нічого спільного, хоча ... Це салат, який готується з рисом і овочами і виходить пікантним, пряним, соковитим і насиченим за смаком. Завдяки набору спецій всі продукти вигідно підкреслюють один одного. А незвичайна назва тут тому, що такий салат можна подавати прямо з банки без нічого, адже він сам по собі дуже ситний.
- Помідор - 1 кілограм
- Цибулина - 0, 5 кілограма
- Морквина - 1 кілограм
- Кабачки - 1 кілограм
- Перець салатний - 0, 5 кілограма
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукровий пісок - 4 Ст. Ложки
- Мал - 0, 5 кілограма
- Оцет - 250 мілілітрів
- Перець духмяний - 10 штук (горошком)
- Перець чорний горошком - 10 штук
- Лавровий лист - 5 штук
- Гвоздика - 10 штук

1. Лук чищу і мою, потім нарізаю його на 4 частини і подрібнюю.

2. Морква чищу і мою, потім подрібнюю її за допомогою великої терки.

3. Кабачки мою, шкірку з них не зрізаю, а прямо так і нарізаю все кубиками.

4. Перець мою і розрізаю, вичищаю з нього насіння і нарізаю овоч смужками.

5. Томати мою, вирізаю у них "попку", потім нарізаю невеликі томати на 4 частини, а побільше - на 6 або 8.

6. Обираю велику сковороду або каструлю, щоб зручно було заважати. Перекладаю в неї все овочі, додаю спеції (крім оцту, але це і не спеція), відправляю все на середній вогонь і готую після закипання 60 хвилин, весь час помішуючи.

7. Мал промиваю до прозорої води, додаю його через 1 час: всипав його в ємність. Потім готую ще півгодини, за пару хвилин до готовності вливаю оцет, прогріваю все 3-5 хвилин і знімаю з вогню. Готовий салат розкладаю по стерилізованих банками і відправляю на зберігання в комору.