Сирний пиріг з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг готується дуже швидко і дуже легко. Хрустке листкове тісто і м'яка сирна начинка - що може бути краще до чашечки чаю та кави. Начинку можна комбінувати на свій смак.
Цей пиріг готується дуже швидко, особливо якщо у вас є готове листкове тісто. У моїй морозилці завжди є порція такого тесту на всякий випадок, що і вам раджу. Дуже зручно - тісто розморожується швидко, начинка робиться теж швидко. І в разі, якщо до вас нагрянули несподівано гості - смачна випічка буде на столі:) розповідаю, як приготувати сирний пиріг з листкового тіста. А ви обов'язково запам'ятайте цей рецепт - він вас виручить неодноразово.
- Листкове тісто - 400-500 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Бринза - 300 грам (або адигейський, козячий, сир - за вашим бажанням)
- Яйце - 3 штуки

У невелику миску натираємо на крупній тертці і твердий сир і бринзу.

Додаємо до натертим сирів 2 яйця. Жовток від третього нам знадобиться для змащення пирога. А білок можете додати в сир, тільки дивіться, щоб начинка не була дуже рідкою.

Перемішуємо сир і яйця. Можна додати солі - якщо ваш сир не дуже солоний. У начинку можна додати мелений перець, сухі трави - все залежить від вашого смаку і бажання.

Розкачуємо не надто тонко половину тіста трохи більше ніж розмір форми в якій будете випікати пиріг. Викладаємо шар тіста в форму, робимо бортики.

Викладаємо начинку рівним шаром.

Розкачуємо тісто і накриваємо пиріг. Можна зробити прорізи в верхньому шарі і вийде квітка, можна викласти тісто смужками у вигляді решітки - включайте фантазію. Змащуємо майбутній пиріг жовтком.

Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин.