Сирне тісто на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Сирне тісто на кефірі стане вашою універсальної паличкою-виручалочкою, особливо, якщо ви його заготовите про запас. Воно підходить для будь-якої солодкої випічки. Ви можете зробити пиріг, ватрушки, і т.Д.
Якщо вам цікаво, як приготувати сирне тісто на кефірі, то прочитайте цей рецепт. Таке тісто завжди має бути відкладено про запас у будь-якої господині. Тоді можна буде швидко приготувати щось смачненьке. А цього хочеться досить часто, чи не так?
- Сир - 500 грам (жирністю не менше 9%)
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 350 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Кефір - 125 мілілітрів
- Сода - 10 грам
- Борошно пшеничне - 750 грам
- Ванільна есенція - 2 мілілітра

У велику чашу від міксера або кухонного комбайна помістіть сир. Він обов'язково повинен бути хорошої якості і жирності, так як саме від цього продукту залежить ваш кінцевий результат. Туди ж додайте масло вершкове (кімнатної температури) і всипте цукор.

Замішуйте масу К-насадку у вигляді літери. Вбийте в чашу сирі курячі яйця по одному, продовжуйте замішувати на невисокій швидкості.

Тепер прийшла черга кефіру. Влийте його до решти інгредієнтів, можна відразу весь. Потім продовжуйте вимішувати майбутнє тісто, поки маса не стане повністю однорідною.

Борошно просійте, щоб вона наситилася киснем. Потім змішайте її з содою. Гасити соду не потрібно, адже в кефірі є необхідна для цього кислота. Додавайте борошно з содою в тісто по п'ять ложок порціями. Змініть насадку на гак і вимішують до повної однорідності.

В кінці приготування додайте ванільну есенцію або ж стручок ванілі. Готове тісто має бути еластичним і трохи прилипати до рук. Перекладіть тісто в будь-яку зручну ємність і відправте на заморозку (або ж можете відразу з нього готувати).